Weeronline
Weeronline
  smog

  Scholen in Pakistaanse stad Lahore wegens smog gesloten

  Aangemaakt: 07 nov 2019, 13:34 uur

  In de Pakistaanse miljoenenstad Lahore zijn alle scholen gesloten wegens smog. De autoriteiten in Pakistan willen daarmee voorkomen dat kinderen worden blootgesteld aan gezondheidsrisico’s, zei premier Usman Buzdar van de provincie Punjab.

  Buzdar roept ook de tien miljoen inwoners van Lahore op om niet naar buiten te gaan, of op zijn minst om mondkapjes te dragen en de mistlampen aan te doen tijdens het autorijden. Het zicht is voor weggebruikers erg beperkt.

  Volgens de meteoroloog van Lahore, Sahibzad Khan, heeft de luchtvervuiling in de stad “zeer gevaarlijke en ongezonde niveaus” bereikt. Inwoners van de stad klagen over ademhalingsproblemen en brandende ogen. Lahore ervaart altijd lichte smog. Volgens de meteoroloog is de huidige verslechtering te wijten aan boeren die over de grens in buurland India gewasresten verbranden.

  In de Indiase hoofdstad New Delhi zijn verkeersmaatregelen genomen in de strijd tegen luchtvervuiling. De ene dag mogen daar alleen auto’s met een even getal in het kenteken de weg op, de andere dag alleen auto’s met een oneven getal op de kentekenplaat. Tot ten minste 15 november wordt op die manier steeds afgewisseld, in de hoop de smog te verminderen.

  Schrijf je voor 11 november in voor de gratis Weeronline nieuwsbrief en maak kans op een Center Parcs weekend naar keuze!

  Foto: AFP

  Door: ANP