Weeronline
Weeronline
  Yangtze

  Ernstige droogte in Yangtze-regio in China

  Aangemaakt: 07 nov 2019, 11:26 uur

  De Yangtze-regio in China gaat gebukt onder ernstige droogte. De middelste gebieden en de regio’s ten zuiden van de rivier Yangtze lijden aan de ergste droogte in veertig jaar. De temperaturen in sommige regio’s zijn tot drie graden hoger dan normaal, meldt staatskrant People’s Daily donderdag.

  Op gezag van het ministerie dat verantwoordelijk is voor de aanpak van natuurrampen, meldt de krant dat de droogte de lokale graanproductie aantast en dat het planten van raapzaad in de regio vertraging oploopt. Volgens het ministerie is de totale oppervlakte landbouwgrond dat door droogte is getroffen 154 procent groter dan vorig jaar.

  De temperaturen in de centrale provincies Hubei, Jiangxi en Anhui en delen van Fujian aan de zuidoostkust waren 1 tot 3 graden hoger dan gemiddeld. China heeft dit jaar geleden onder verschillende extreme weersomstandigheden. Volgens de autoriteiten zijn de recordhoge zomertemperaturen en de extreme regenval te wijten aan de opwarming van de aarde. In september waarschuwde de Chinese overheid al dat de zeespiegel vorig jaar 48 millimeter hoger lag dan het gemiddelde van de periode 1993-2011.

  Schrijf je voor 11 november in voor de gratis Weeronline nieuwsbrief en maak kans op een Center Parcs weekend naar keuze!

  Foto: EPA

  Door: ANP