Weeronline
Weeronline
  warmer weer met 20 graden op komst

  Warmer weer op komst: lokaal 20 graden

  Aangemaakt: 07 okt 2019, 20:05 uur

  Afgelopen weekend was het nog winterjassenweer, maar komend weekend kan je t-shirt weer uit de kast. Noord-Afrikaanse lucht stroomt naar ons land en in het zuiden en oosten kan het lokaal 20 graden worden! Het wordt dan wel warmer weer, maar op droog en zonnig nazomerweer hoef je niet te rekenen. Het blijft namelijk wisselvallig met dagelijks kans op buien.

  Een zuiden- tot zuidwestenwind is de oorzaak van het warmere weer. Daardoor wordt vrij zachte lucht vanuit Noord-Afrika naar Nederland geblazen. Nu komt de wind nog uit het westen en dat levert veel koeler weer op. Dinsdag wordt het 15-17 graden en woensdag is het circa 14 graden. Vanaf donderdag loopt de temperatuur elke dag iets op.

  Dit weekend kan het in het zuiden en oosten lokaal 20 graden worden. De kans hierop is 40%. In de rest van Nederland komen de maxima tussen 15 en 20 graden uit. Deze temperaturen staan in schril contrast met de kou van afgelopen weekend. Zondag 6 oktober was zelfs sprake van een kouderecord en werd het in een groot deel van het land niet warmer dan 9 of 10 graden!

  lokaal 20 graden maar ook buien

  Foto: Ben Saanen

  Warmer weer met lokaal 20 graden, maar geen nazomer

  Hier en daar kun je komend weekend prima in een t-shirt naar buiten, maar dan is het wel verstandig om een paraplu mee te nemen. De kans op buien blijft namelijk aanwezig. De meeste buien zijn waarschijnlijk voor de noordwestelijke helft.

  Na het weekend blijft het zacht najaarsweer. Sommige weermodellen berekenen zeer lokaal zelfs een zomerse dag met 25 graden! De kans dat dit zomerse scenario uitkomt is zeer klein, slechts een paar procent.

  Lees ook ons weerbericht voor de komende dagen.

  We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Geef jij ons vijf sterren? Stem hier.

  Foto: ANP (hoofdfoto)

  Door: Yannick Damen