Weeronline
Weeronline
  migrantenboot slaat om door slecht weer bij Lampedusa

  Het spookte op de Middellandse Zee: migrantenboot slaat om door stormweer

  Aangemaakt: 07 okt 2019, 16:01 uur

  Het ging er behoorlijk heftig aan toe afgelopen nacht op de Middellandse Zee. Zware buien en hoge golven door een felle wind hebben er mogelijk voor gezorgd dat een migrantenboot bij het Italiaanse eiland Lampedusa is omgeslagen. Zeker negen mensen zijn daarbij omgekomen. Op de boot zaten ongeveer vijftig mensen.

  Hoe het vaartuig heeft kunnen omslaan is onduidelijk, maar de kustwacht laat weten dat de boot “zwaar overbeladen” was en dat de weersomstandigheden slecht waren. In het zeegebied rond Lampedusa stond in de nacht van zondag op maandag een krachtige noordwestenwind. Doordat de wind een lang traject over zee aflegde ontstonden extra hoge golven.

  Duizend slachtoffers

  De boot was vanuit Tunesië vertrokken om de oversteek naar Europa te maken. Aan boord waren vermoedelijk vooral Tunesiërs en migranten uit West-Afrika. Hulpdiensten hebben inmiddels 22 migranten uit het water gered. Onder de opvarenden waren ook kinderen.

  Bij het oversteken van de Middellandse Zee zijn dit jaar al ruim duizend mensen omgekomen, aldus een woordvoerder van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR.

  Foto: AFP

  Door: ANP