6 tips voor een korte break tijdens het pinksterweekend

22 mei 2022, 08:02

Fietsen op de Veluwe. Foto: Pixabay - Sabinevanerp.

Neem met Pinksteren even de tijd om je batterij op te laden en laat je verrassen door wat de Veluwe – het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa! – je te bieden heeft. Of je nu komt voor een dagje of voor een korte break, met het gezin of met een groep vrienden of families: met een vakantiehuisje op de Veluwe zit je goed. Wij geven je tips voor een leuk uitje.

1. Verdwaal in de dichte bossen

Op de Veluwe kun je prachtig wandelen. Welke wandelroute je ook kiest, je ontdekt steeds iets nieuws. Met vele honderden kilometers aan paden is de Veluwe een waar walhalla voor wandelaars.

2. Spot de Gelderse Big Five tijdens je wandeling

Op de Veluwe leeft het wild in alle vrijheid en met een beetje geluk ben je hier getuige van. Plan een wandeling door de afwisselende landschappen – van diepe wouden tot stuifzand of heideveld - en ga op zoek naar bijzondere diersoorten. Wie stil en aandachtig is, kan de Nederlandse Big Five – edelhert, wild zwijn, ree, vos en Schotse hooglander - spotten. Het meeste kans maak je als je een wildarena bezoekt in Het Nationale Park De Hoge Veluwe of een wildexcursie boekt.

Edelhert op de Veluwe. Foto: Adobe Stock / OldskoolPhotography.
Edelhert op de Veluwe. Foto: Adobe Stock / OldskoolPhotography.

3. Plan een bijzonder museumbezoek in

Als je in de buurt bent, bezoek dan zeker ook eens de musea die te vinden zijn op de Veluwe. Je vindt er de bekende namen zoals het Kröller-Müller Museum, maar ook verborgen parels zoals het Kijk- en luistermuseum, Marius van Dokkum Museum en het Nederlands Tegelmuseum.

Kröller-Müller Museum. Foto: Adobe Stock / Vincent
Kröller-Müller Museum. Foto: Adobe Stock / Vincent

4. Proef (h)eerlijke Veluwse streekproducten

Een knapperend haardvuur, heerlijk eten, een goed glas wijn: op culinair gebied biedt de Veluwe je eindeloos veel mogelijkheden; van gezellige bistro's en hippe bars tot sfeervolle restaurants. En wát voor restaurants! In culinaire stad Harderwijk vind je maar liefst twee sterrenrestaurants: Basiliek heeft er eentje en ’t Nonnetje twee.

De telers en producenten van de vele Erkende Veluwse streekproducten heten je van harte welkom om te komen proeven van honing, wijn, bier, brood en kaas. De ingrediënten komen allemaal uit de omgeving en dat proef je.

5. Volg een uitdagende mountainbikeroute

De Veluwe is met zijn prachtige bossen en hoogteverschillen bij uitstek geschikt om met de mountainbike te verkennen. In Het Nationaal Park Veluwezoom liggen pittige klimmetjes, scherpe bochten en goede singletrack klaar om afgelegd te worden op de vernieuwde MTB-route: een uitdagende route van zo’n 45 kilometer, speciaal voor mountainbikers uitgepijld door dit heuvelachtige stukje Nederland.

Fietsen op de Hoge Veluwe. Foto: Adobe Stock / HildaWeges
Fietsen op de Hoge Veluwe. Foto: Adobe Stock / HildaWeges

6. Kom tot rust en laat je verwennen

Op de Veluwe kom je helemaal tot rust. Niets hoeft, alles mag: het ultieme onthaasten. Dat kan bijvoorbeeld in een van de thermen die je op de Veluwe vindt. Bijzonder is Thermen Bussloo, waar je je even in Mexico kunt wanen tijdens een bezoek aan een cenote. Hier vind je geen gewoon zwembad, maar een hemels zoutwaterbad in een soort ondergrondse grot. De ruimte heeft een gat in het plafond, waardoor je overdag in de zon ligt en 's avonds kijkt naar een prachtige sterrenhemel.

Heerlijk ontspannen in de sauna, genieten van een duik in het zwembad en vervolgens als een blok in slaap vallen. Wat wil je nog meer? Een vakantiehuis boeken met een eigen sauna en/of bubbelbad kan natuurlijk ook!

Weergemiddelde juni de Veluwe

Bijzondere last minute overnachtingen met Pinksteren

Dichter bij de Veluwe kan bijna niet als je overnacht op dit vakantiepark. Tegenover de ingang van het park bevinden zich de uitgestrekte bossen van de Veluwe. Wandel- en fietsroutes starten bij de ingang van het park en de prachtige natuur laat je even lekker ontsnappen aan het haastige, dagelijkse leven.

Op zoek naar meer luxe? Kies dan voor vakantiepark Landgoed De Scheleberg. Omgeven door rust en een prachtige natuurrijke omgeving, is het hier ultiem genieten. Dit luxe chalet is voor vier personen en beschikt over een buitensauna, genieten!

Tips voor groepen

Wil je er eindelijk weer eens uit met  de hele familie? Dan hebben we hier een aanrader voor de beste verblijven. Blijft het niet bij 1 familie, maar komen ook de vrienden, kinderen of kleinkinderen mee? Dan is het natuurlijk het allerleukst om een huis te hebben met zijn allen. De mooiste plekken om eindelijk eens met elkaar een lang weekend samen te beleven vind je hier.

Bron: Columbus / TCE

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black