Weekendweer: buien? Op dit mooie weer kun je dit weekend óók rekenen

06 augustus 2021, 07:30

Weekendverwachting
Meisje in gele poncho geniet van de regen in wisselvallig weekend

Deze zomer lees je het haast elk weekend: er trekken buien over Nederland. Je raadt het misschien al, ook dit weekend is dat het geval. Maar stiekem is het weer zo slecht nog niet. In dit artikel praten we je bij over het mooie weer dat we dit weekend óók krijgen.

Heb je dit weekend buitenplannen, dan is de regenradar je beste vriend. Op beide weekenddagen trekken namelijk buien over ons land, maar er zijn genoeg momenten dat het heerlijk weer is. Zie je een buitje aankomen, dan vlucht je snel naar binnen of plop je de paraplu open. Niet veel later kun je weer lekker naar buiten en blijft het op veel plaatsen zelfs een paar uur droog. Met het zonnetje erbij en een graadje of 20 is het op zulke momenten echt genieten.

Als je zaterdag op pad gaat, heb je in de ochtend geluk. Op een paar buien na houden de meeste plaatsen het droog. Zaterdagmiddag ontstaan wat meer buien en dan kun je er in het hele land een paar tegenkomen. Zondag is de kans op buien groter en is het lokaal zelfs een komen en gaan van felle buien met flinke plensregens en een paar donderslagen.

Onstuimig weer hond wappert in de wind
Onstuimig weer hond wappert in de wind

Foto: Burry van den Brink

Zondag uitwaaidag

Ben je van plan met de fiets op pad te gaan, dan is zaterdag de beste dag om dat te doen. Het waait dan namelijk niet zo hard, zeker als je dat vergelijkt met zondag. Op de laatste dag van het weekend steekt namelijk een vrij krachtige zuidwester op en aan de kust waait het zelfs krachtig tot hard (windkracht 6 tot 7). Daar komen ook nog eens windstoten tot 70 km/uur bij. Het is dan ook beter om zondag lekker uit te waaien dan om tegen die wind in te moeten beuken met de fiets.

Wij tellen al af naar het weekend! Met deze top-tips is jouw weekend tiptop in orde.

Het minder mooie weer vóór het weekend

Deze vrijdag trekken flink wat buien over het land en op veel plaatsen is het natter dan in het weekend. Af en toe komt de regen met bakken uit de lucht en lokaal kan het ook onweren. Tussen de buien door schijnt de zon even, maar dan neemt de bewolking al snel weer toe. In de loop van de middag en in de avond nemen de buien vanuit het zuidwesten af en komt de zon er vaker aan te pas. Dat zijn goede vooruitzichten als je een avondwandelingetje met de hond gaat maken!

Weten of er na het weekend lekker zomerweer aankomt? Je leest het in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland!

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Hoofdfoto: AdobeStock / nareekarn

Yannick Damen

Yannick Damen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven