Relatief koel en waarschijnlijk droog tijdens GP van Oostenrijk

06 juli 2022, 10:00

Formule 1, foto: Adobe Stock / Belogorodov

Na een spannende race in Groot-Brittannië staat komend weekend de Grand Prix van Oostenrijk op het programma. Zowel de trainingen als kwalificatie verlopen droog met een afwisseling van wolkenvelden en zonneschijn. Kunnen de coureurs ook op droge condities rekenen tijdens de race? Meer details over de weersomstandigheden tijdens de trainingen, kwalificatie en race lees je in dit artikel.

Eerst heeft Oostenrijk nog te maken met zomerwarmte, maar de komende dagen wordt relatief koel zomerweer in Spielberg bei Knittelfeld verwacht met zo’n 21 tot 23 graden. Donderdag komen regionaal (stevige) regen- en onweersbuien voor, maar tijdens het weekend heeft Oostenrijk te maken met een rustiger weertype.

De eerste vrije training is op vrijdag 8 juli van 13:30 tot 14:30 uur. Om 17:00-18:00 uur vindt de kwalificatie plaats. Zowel tijdens de eerste training als de kwalificatie is het droog met wolkenvelden en zonnige perioden. In de middag is het op het circuit zo’n 21 graden bij een matige noordenwind. Met deze weersomstandigheden is het voor de coureurs prima weer om het circuit uit te testen.

Kans op een bui klein tijdens tweede training en sprintrace

Zaterdag, de dag van de tweede vrije training en de sprintrace, is de kans op een bui slechts 15%. Bij maximaal 23 graden is het niet zomers warm, maar wel aangenaam. De tweede vrije training is van 12:30 tot 13:30 uur en later op de dag vangt de sprintrace aan.

Weerbericht Spielberg
Weerbericht Spielberg

Waarschijnlijk droge race

In de buurt van de plaats Spielberg komen zondag wel enkele buien voor, de kans is echter klein dat zo’n bui tijdens de race over het circuit trekt. De kans op neerslag op zondag in de plaats Spielberg bei Knittelfeld (Stiermarken) is 35%. Als er een eventuele bui over de Red Bull Ring trekt gaat het in ieder geval niet om grote hoeveelheden.

Tijdens de race is het zo’n 21 of 22 graden met wolkenvelden en zonnige perioden en er waait een zwakke tot matige noordenwind. Hiermee zijn de weercondities vergelijkbaar met voorgaande dagen. Voor de supporters op de tribune zijn de weersomstandigheden uitstekend om de race te aanschouwen. Wel raden we aan om zonnebrandcrème mee te nemen want een onbeschermde huid kan al binnen 10-15 minuten verbranden.

Author Image

Floris Lafeber

Assistent-meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black