Tropisch heet festivalweekend op komst?

06 juni 2023, 14:00

Het wordt een warm festivalweekend! Foto: Adobe Stock / kleberpicui

Je kan dit weekend weer op veel plekken in ons land dansjes doen op een festival. De vooruitzichten zien er voor de festivals heerlijk uit, al is genoeg water drinken komend weekend zeker aan te raden. De temperaturen lopen namelijk flink op. Hoe warm het precies wordt vertellen wij jou in dit artikel.

Na een lange periode met constant een wind uit noordelijke richtingen krijgen we vanaf vrijdag te maken hadden met een oostenwind. Dit gaat gepaard met een flinke verhoging in de temperatuur tot zelfs tropische waarden in het festivalweekend.

Wil jij juist weten wat voor weer het komende dagen wordt? Dan kun je terecht in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Droog en zonnig festivalweer!

Het weekend verloopt overwegend droog met flink wat zonuren. Alleen zondag is er een kleine kans dat er een enkele bui valt. Het overwegend droge en zonnige weer is perfect om lekker te dansen op jouw festival. Het is wel slecht nieuws voor mensen die last hebben van hooikoorts, er worden namelijk erg veel pollen in de lucht verwacht. Medicatie slikken voordat jij naar het festivalterrein gaat is dus zeker geen slecht idee. Voor meer tips tegen hooikoorts kun je hier terecht.

Mogelijk tropisch heet bij sommige evenementen

Komend weekend staan de hoogste temperaturen van deze week op het programma. Zaterdag wordt zelfs de warmste dag van het jaar tot nu toe met op uitgebreide schaal waarden van 27 tot 29 graden. Verder landinwaarts kan het zelfs tropisch warm worden. Zo kan de temperatuur zaterdag op Drift in Nijmegen oplopen tot 30 graden en op Best Kept Secret kan het maar liefst 31 graden worden. Ook op Verknipt in Utrecht wordt het mogelijk tropisch warm met 30 graden.

Hierbij schijnt de zon flink en dat maakt het heerlijk festivalweer. Wel moet je bij deze temperaturen zeker voldoende water drinken en is af en toe de schaduw opzoeken zeker geen slecht idee.

Ook het jaarlijkse Mudmasters in Haarlemmermeer staat dit weekend op het programma. Tropisch heet wordt het hier niet, maar met maxima die uitkomen tussen 26 en 28 graden is het alsnog heel warm. Een verkoelende plons in de modder is dan zo verkeerd nog niet!

Insmeren!

Het hele weekend schijnt de zon flink en dat doe die met een zonkracht 6 of zelfs 7. Dat betekent dat jouw onbeschermde huid al binnen 10-25 minuten kan verbanden. Naast je zonnebril moet je de zonnebrandcrème dus ook zeker niet vergeten.

Lees ook: dit is de kracht van de zon

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black