Zaterdag paraplu, zonnebril op Moederdag

06 mei 2022, 07:30

Weekendverwachting
Volle terrassen tijdens een mooie lentedag. Foto: Joop Savelberg

Op veel plaatsen is het lange tijd droog geweest. Zaterdag kunnen verspreid over het land enkele buien voorkomen. Dat is goed voor de natuur. Om moeders in het zonnetje te kunnen zetten zijn buien niet gewenst. Lees hier of het droog blijft met Moederdag.

Vrijdag blijft het droog. Wel kan de dag door lage wolken en mist op veel plaatsen grijs van start gaan. In de middag ziet het er vriendelijker uit met geregeld zon, ook is het vrij aangenaam met op de warmste plaatsen 22 of 23 graden. Alleen langs de stranden is het door een matige westelijke wind een stuk frisser. Meer details over het weer van vandaag lees je in ons uitgebreide weerbericht. In het westen is later op de dag meer bewolking te zien.

Vooral landinwaarts buien

De verschillen tussen de beide weekenddagen zijn groot. Als je zaterdag op pad gaat, kun je beter eerst de regenradar raadplegen, want verspreid over het land zijn buien mogelijk. Dus het kan zijn dat je de paraplu mee moet nemen. De zon breekt ook wel door, vooral later op de dag kan het in het noorden van het land en in de kuststreken behoorlijk zonnig zijn. In het zuidoosten van het land blijven de wolken en buien het langst aanwezig. Toch is het met maxima van 14 tot 19graden en een zwakke tot matige noordelijke wind best prettig buiten.

Bloemen en een blauwe lucht tijdens Moederdag. Foto: Rob Beckers
Bloemen en een blauwe lucht tijdens Moederdag. Foto: Rob Beckers

Moederdag de beste dag

In de nacht naar zondag klaart het op steeds meer plaatsen op. Tijdens opklaringen kan het vooral landinwaarts aan de grond een graadje vriezen. Zondag begint dan ook vrij fris bij zonsopkomst. De zon is er ook vroeg bij, daardoor wordt het al snel warmer. Het is prima weer om moeders te verrassen op een zonnig terras. De zon is echter in deze fase van de lente al erg krachtig. In de middag wordt het 15 tot 20 graden, als je dan in de volle zon zit kun je binnen 20 minuten verbranden. Smeer je dus goed in als je lang buiten verblijft. Op zondag heb je de zonnebril veelal nodig, want er zijn flinke periode met zon en het blijft droog.

Volgende week zomerse warmte

In de nieuwe week blijft het vrij stabiel lenteweer. Het is nog steeds erg droog met dagelijks flinke perioden met zon. Het wordt stapsgewijs warmer. Woensdag kan het plaatselijk met 25 graden zomers warm worden.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Author Image

Diana Woei

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black