Zo mooi wordt het weer in de slotweek van de meivakantie

06 mei 2021, 07:10

Heb je nog een weekje meivakantie voor de boeg dan heb je geluk! Het koude weer is nu echt bijna voorbij en de kou komt waarschijnlijk niet meer terug. Wij vertellen je hoe mooi het weer in de laatste week van de meivakantie wordt.

Sommige kinderen en volwassenen hebben nog een week meivakantie tegoed en wat het weer betreft komt dat mooi uit. De laatste week van de vakantie begint alvast goed als je van warmte houdt. Op zondag is er veel zonneschijn met maxima van 20-25 graden. Een mooi cadeau voor warmteminnende moeders op deze Moederdag! Wel kan ze wat zonnebrandcrème gebruiken, want met zonkracht 6 kun je al in 15-30 minuten verbranden.

Geheel droog houden we het zondag overigens niet, want zeker in het westen en noordwesten neemt gedurende de dag de kans op buien toe. Daarbij kan het ook onweren. Die buien markeren ook gelijk het einde aan het behoorlijk warme weer.

Vrouw in opening tent wanneer zon doorbreekt tijdens koude meivakantie

Foto: Ton Wesselius

Aangename temperatuur, maar wisselvallig

Na het weekend komt de temperatuur waarschijnlijk tussen 14 en 18 graden uit. Alleen maandag is het mogelijk nog iets warmer. Voor veel mensen is dat heel aangenaam, zeker na het koude weer dat we hebben gehad. Wat dat betreft voelt het een beetje aan als de eerste warme dagen na de winter, wanneer je bij 16 graden al je jas uittrekt. In september zou je dat bij dezelfde temperaturen niet zo gauw doen, zo gewend raak je aan de warmte van de zomer.

Een jas heb je volgende week overigens nog wel nodig. Met 5 graden kan het ’s ochtends vroeg namelijk nog best koud zijn. En omdat dagelijks kans is op buien, is een waterdichte variant wel zo fijn. De hele tijd kletsnat lijkt het niet te worden en de zon schijnt ook geregeld, maar het is wel iets om rekening mee te houden.

Weten wat voor weer het de komende dagen wordt? Je leest het in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Hoofdfoto: Ben Saanen

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook