Weeronline
Weeronline
  regen

  Weekend bewolkt met regen en wind

  Aangemaakt: 06 dec 2019, 11:49 uur

  Na een rustige en droge start van december, laat de feestmaand nu een ander weerbeeld zien. Het is dit weekend bewolkt en er zijn perioden met regen. Bovendien waait het flink uit het westen tot zuidwesten. Aan zee kan het hard waaien. De temperatuur is hoog voor de tijd van het jaar en stijgt zondag naar de dubbele cijfers met 10-12 graden.

  December is tot nu toe een te koude maand, maar daar komt snel verandering in. De temperatuur is vandaag en in het weekend duidelijk hoger dan gebruikelijk en stijgt naar 8-10 graden. Zondag worden overal de dubbele cijfers gehaald en loopt de temperatuur op naar 10-12 graden. Normaal is het begin december een graad of 7.

  Het weerbeeld laat veel bewolking zien en er zijn perioden met regen. Op beide weekenddagen wordt weliswaar regen verwacht, maar zaterdag valt het met de hoeveelheid regen zeker mee. Het is dan vaak droog met lokaal een lichte bui. In Zeeland kan de zon even schijnen. Zondag valt duidelijk meer regen, maar dan vooral in de ochtend en het eerste deel van de middag. In de middag klaart het vanuit het westen op en breekt af en toe de zon door.

  bewolkt

  Foto: J. Bakker

  De wind is duidelijk aanwezig en waait overwegend uit het westen tot zuidwesten. Vandaag is de wind vrij krachtig boven land en hard aan zee, windkracht 5-7. Ook zondag waait het vrij krachtig boven land en krachtig tot hard in de kustgebieden. Aan de westkust wordt de wind mogelijk stormachtig, windkracht 8. Zaterdag is de wind matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig.

  Volgende week minder zacht

  Volgende week blijft het wisselvallig met dagelijks kans op regen. De zuidwestenwind blijft stevig doorwaaien. Het kwik gaat wel weer wat omlaag en met 7-9 graden is het iets warmer dan gebruikelijk in de tweede week van december.

  Hoofdfoto: T. Wesselius

  Door: Rico Schröder