Weekendweer: tijdelijk minder wisselvallig

06 januari 2023, 07:30

Zacht winterweer in Budel. Foto: Ben Saanen

Wat is nou lekkerder om het na al die feestdrukte dit weekend rustig aan te doen? Maar leent het weer zich om dit weekend een tijd naar buiten te gaan? Je leest het hieronder.

Zaterdag is het prima weer om eropuit te trekken. Er zijn wel veel wolkenvelden, maar midden op de dag kan regionaal best de zon even schijnen. Door sluierbewolking is de zon alleen niet zo fel. Het is lange tijd droog en daarmee is het heel aardig weer. Ook omdat de temperatuur naar 11 of 12 graden stijgt. Daarmee is het 5 à 6 graden warmer dan gemiddeld in januari. Er staat een matige en in de kustprovincies vrij krachtige zuidenwind. Later in de middag neemt in het westen en zuidwesten de kans op wat regen toe en in de avond kan het in het hele land van tijd tot tijd licht regenen.

Wisselvallige zondag

Zondag is de kans op regen groter. Wanneer het in welke delen van het land regent is op voorhand niet te zeggen, maar tijdens de ochtenduren is de grootste kans op droge perioden. Met name vanaf de namiddag kan het enige tijd stevig gaan regenen vanuit het zuiden. Het wordt dus een dag om de regenradar goed in de gaten te houden als je de meeste regen wil ontlopen.

Ook zondag staat er een matige zuid- tot zuidwestenwind, die langs de kust later op de dag af en toe vrij krachtig kan worden. De middagtemperatuur komt uit rond 10 graden aan zee tot 12 graden in het zuidoosten.

Wandelen tussen de buien door. Foto: Nel van Es
Wandelen tussen de buien door. Foto: Nel van Es

Vooral vrijdagmiddag zon

Met de regen die vanochtend over het land trekt zou je het niet zeggen, maar vanmiddag is het zo goed als droog en zijn er zonnige perioden. Met 10 à 11 graden is het even zacht als in het weekend. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via ons uitgebreide weerbericht.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven