Weekverwachting: zo warm wordt het komende week

05 september 2021, 19:00

Fietsen, nazomer, helder, zonnig

De zon scheen afgelopen weekend flink en ook komende week ziet het weerbeeld er vrij zonnig uit. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en daarmee wordt warme lucht aangevoerd waarin de temperatuur hoger is dan vaak afgelopen zomer. Hoe warm het precies wordt lees je in deze weekverwachting.

Net nu alle scholen weer zijn begonnen, krijgen we een week met (na)zomerweer. De zon schijnt de hele week flink, maar vooral maandag en deels ook dinsdag heeft de zon wel wat concurrentie van (hoge) wolken. Het blijft droog en het wordt maandag van noord naar zuid 20 tot 25 graden. Dinsdag schijnt weer vaker de zon en is het overal een tweetal graden warmer met maxima van 22 tot 27 graden.

Woensdag wordt de warmste dag van de week met volop zonneschijn. Het is dan ook prima weer voor een lekkere wandeling of fietstocht. Mocht je van de zon genieten, let dan nog wel op de zonkracht. Die is nog altijd 4 tot 5 en de onbeschermde huid kan met 20 tot 40 minuten verbranden.

De temperatuur stijgt woensdag naar 24 tot 28 graden en dergelijke temperaturen hebben we in de maanden juli en augustus bijna niet gehad. Mocht het in De Bilt zomers warm worden met 25 graden of meer, dan is dat voor het eerst in bijna vier weken. Op 12 augustus werd met 25,2 graden voor het laatst op het hoofdstation een temperatuur van 25+ genoteerd.

Lees ook: Is het zomer of herfst

bloeiende heide, zonnige dag, nazomer, september,
bloeiende heide, zonnige dag, nazomer, september,

Foto: Cynthia van Leusden

Later in de week kans op buien

Vanaf donderdag neemt de bewolking vanuit het zuiden geleidelijk toe en mogelijk komt het later op de dag al tot een regen- of onweersbui. Donderdag wordt het nog 24 tot 27 graden, maar de dagen daarna doet de temperatuur een stapje terug. In het weekend is het veelal 20 tot 23 graden en daarmee blijft het heel aangenaam. Temperaturen van 19 tot 21 graden zijn gebruikelijk in deze tijd van het jaar. Het weerbeeld laat vrijdag en in het weekend een mix zien van zon, wolken en enkele buien.

Wil je elke dag weten welk weer je kan verwachten? In het meest uitgebreide weerbericht van Nederland lees je alle details.

Foto: Jos Hebben

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black