Weeronline
Weeronline
  Hagupit

  Tyfoon Hagupit neemt in kracht af en verlaat Shanghai

  Aangemaakt: 05 aug 2020, 15:27 uur

  Tyfoon Hagupit heeft de Chinese stad Shanghai woensdag zo goed als verlaten. Dat schrijven meerdere media. Het gewone leven kan daarom snel weer worden opgepakt.

  Zo konden er woensdag weer vliegtuigen vertrekken vanaf de luchthavens Pudong en Hongqiao, die beide in de miljoenenstad liggen. Eerder nog werden tientallen vluchten gecanceld vanwege Hagupit.

  De tyfoon is inmiddels in kracht afgenomen, maar komt waarschijnlijk nog wel aan land in Noord-Korea. Daar verwacht men veel regen, wat kan leiden tot modderstromen en aardverschuivingen. De storm zorgde ook al overlast in onder meer Taiwan.

  Evacuaties in Zuid-Korea voor Hagupit

  In Zuid-Korea zijn zeker veertien doden gevallen door aanhoudende overstromingen en aardverschuivingen als gevolg van tyfoon Hagupit. In het noorden van het land regent het al 42 dagen onophoudelijk, zo schrijft The Guardian. Daardoor is het de hevigste moesson in het land sinds zeven jaar.

  Onder de dodelijke slachtoffers zijn drie Nieuw-Zeelanders uit dezelfde familie. Zij werden gevonden in de buurt van hun vakantiehuis in Gapyeong.

  In het getroffen gebied hebben zeker duizend mensen hun huizen noodgedwongen moeten verlaten. Ook China, Thailand, Myanmar en India hebben last van de regen.

  Foto: ANP / EPA / Yonhap South Korea Out

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP/Weeronline