Weeronline
Weeronline
  Silverstone

  Opnieuw een zomerse race op Silverstone met hoge temperaturen

  Aangemaakt: 05 aug 2020, 10:50 uur

  Het tweede raceweekend in het Engelse Silverstone start vrijdag, net als vorige week, met tropische temperaturen van 32 graden. In het weekend wordt het geleidelijk minder warm en verschijnen ook wat wolkenvelden. De kans op een bui tijdens de race op zondag is momenteel 30 procent.

  Tijdens de vrije trainingen op vrijdag voor de 70th Anniversary Grand Prix is het asfalt bloedheet. Bij volop zonneschijn en temperaturen van zo’n 32 graden kunnen de coureurs vast wennen aan de weersomstandigheden tijdens de volgende GP in Spanje. De wind is matig en waait uit het zuiden.

  De zon schijnt ook zaterdag tijdens de laatste vrije training en de kwalificatie flink. Wel trekken soms wolkenvelden voor de zon. Het blijft droog en er waait een matige noordoostenwind. De temperatuur is met ongeveer 26 graden iets lager maar nog altijd zomers.

  Tijdens de race een kleine kans op een bui

  Tijdens de race zelf op zondag is er bij het circuit van Silverstone een afwisseling van stapelwolken en geregeld zonneschijn. De kans dat een stapelwolk uitgroeit tot een lokale bui is op dit moment ongeveer 30 procent. De wind waait opnieuw uit het noordoosten en is meest matig. De temperatuur stijgt naar ongeveer 24 graden.

  Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

  Foto: ANP / EPA / Andrew Boyers

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Rico Schröder