Inmiddels 50.000 evacuaties in Australië vanwege overstromingen

05 juli 2022, 09:05

Overstromingen in New South Wales, Australië. Foto: ANP / EPA/BIANCA DE MARCHI AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

In de Australische staat New South Wales zijn inmiddels 50.000 mensen geëvacueerd om de overstromingen die het gebied treffen. Maandag stond dat aantal nog op 32.000.

De Australische overheid heeft de situatie tot natuurramp uitgeroepen. Daarmee kan er sneller noodhulp naar de regio gestuurd worden.

Het heeft de afgelopen vier dagen onophoudelijk geregend in en rondom Sydney. In sommige delen van de regio viel de afgelopen dagen meer regen dan in een heel jaar in Londen valt. Delen van het gebied staan onder meters water en 20.000 mensen zitten zonder elektriciteit.

Een deel van de regio's die nu overstroomd zijn werd in februari en maart ook al getroffen door noodweer en overstromingen.

Nat tot en met donderdag

Vooral vandaag en morgen is het nog kletsnat in het oosten van New South Wales. In de grote stad Sydney kan tot en met donderdagochtend nog zo'n 50 mm regen vallen. In het noordelijker gelegen Newcastle staat zelfs nog ongeveer 90 mm op het programma. Vanaf vrijdag breekt een grotendeels droge periode aan.

Author Image

ANP/Weeronline

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black