Meer bosbranden in delen van Zuidoost-Europa

05 juli 2022, 09:20

Brandweermannen bestrijden een bosbrand in het westen van Griekenland. Foto ANP / EPA/ALEXANDROS BELTES

Het aantal bosbranden in Zuidoost-Europa neem toe. In Griekenland is dat het geval in onder meer het noorden van het schiereiland Peloponnesos waar uit voorzorg inwoners van enkele plaatsen werden geëvacueerd. Ook in Kroatië en Albanië woedden bosbranden.

De Griekse brandweer meldt dagelijks ongeveer honderd branden. Die leiden niet allemaal tot een grote brand, maar vanwege de harde wind is de brandweer erg waakzaam. Vorig jaar brandden tienduizenden hectaren bos af. Dit jaar helpen brandweerlieden uit andere EU-landen Griekenland om de branden zo snel mogelijk te bedwingen.

Kroatië en Albanië

In de buurt van de centrale Kroatische stad Novak vatte afgelopen weekend een eikenbos van vijftien hectare vlam. De brandweer zette onder meer blushelikopters in. Ook op het eiland Brac bij Split brandde natuur af door de droogte.

In Albanië werd onder andere een gebied met olijf- en boomgaarden rond de havenstad Vlora getroffen, maar ook bosgebieden in het binnenland. Op sommige plaatsen naderden de vlammen ook dorpen.

Author Image

ANP

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black