Weeronline
Weeronline
  weekverwachting koel zomerweer

  Weekverwachting: wisselvallig en koel zomerweer

  Aangemaakt: 05 jul 2020, 19:15 uur

  Deze week is het wisselvallig en koel zomerweer. De ene dag is het bewolkt met af en toe regen, volgende dag is er een mix van zon en buien. Met maxima rond 20 graden is het iets koeler dan normaal begin juli. Op maandag waait het nog flink, maar de rest van de week is het wat dat betreft wel wat rustiger. In het komende weekend neemt de neerslagkans af en wordt het zonniger.

  De week begint onstuimig met op maandag een stevige wind uit het westen tot noordwesten en enkele buien, regionaal met onweer. De temperatuur komt uit rond 18 graden en daarmee is het de koudste dag van de week. Gemiddeld liggen de maxima in deze tijd van het jaar tussen 20 graden in het noordwesten en 24 graden in het zuidoosten.

  Woensdag het weer van dinsdag, maar dan andersom

  Dinsdag start met een mix van wolken en zon. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en stijgt de kans op een beetje regen. Op woensdag is het juist andersom, want deze dag begint met regen. Woensdagmiddag wordt het geleidelijk droger en kan de zon doorbreken. Op beide dagen wordt het 18 graden in het noordwesten tot 21 graden in Limburg.

  weekverwachting koel zomerweer

  Donderdag en vrijdag blijft het wisselvallig zomerweer met wolken, zon en buien. De middagtemperatuur komt uit tussen 18 graden op de Wadden en circa 23 graden in het zuidoosten.

  Droger en meer zon in het weekend

  Komend weekend neemt de buienkans af en komt er meer ruimte voor de zon. De maxima blijven uitkomen rond 20 graden.

  Wil je altijd de laatste weerverwachting voor Nederland? Lees dan ons uitgebreide weerbericht.

  Foto’s: Ben Saanen

  Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Johnny Willemsen