Weekendweer: zo verloopt het eerste weekend van mei

05 mei 2023, 08:05

Volle terrassen. Foto: Ton Wesselius

De komende dagen krijgen we heel wisselend weer. Het blijft niet droog, maar de ene dag valt er veel meer regen dan op de andere. Af en toe komt ook onweer voor. Toch zijn er ook perioden waarin het prima weer is. Meer daarover lees je in deze weekendverwachting.

Bevrijdingsdag start helemaal in het noordoosten met een paar (onweers)buien, maar daarna is het tijdelijk droog en schijnt de zon. Vanuit het zuiden neemt de kans op buien toe en vanmiddag kunnen we regen- en onweersbuien verwachten. De details voor het weer vandaag lees je in deze Bevrijdingsdagverwachting.

Zaterdag beste dag van het weekend

Vrijdagavond verdwijnen de laatste onweersbuien en klaart het op. Er staat weinig wind en in de nacht naar zaterdag kan wat mist ontstaan. De mist lost zaterdagochtend op en zo nu en dan breekt de zon door.

In de middag komen verspreid over het land een paar buien tot ontwikkeling. Heb je buitenplannen, dan kun je het beste de radar in de gaten houden. Er zijn vrij veel wolkenvelden en zo nu en dan schijnt even de zon. Met wat zon is het meteen heerlijk weer, want er staat weinig wind en met 17 tot 21 graden is het iets warmer dan gebruikelijk begin mei.

Als je in de middag lang buiten bent of ergens in de zon een terrasje pakt is het verstandig om je even in te smeren. De zonkracht is 5 en dat betekent dat de onbeschermde huid met 20 tot 40 minuten kan verbranden. In de avond stijgt de kans op neerslag en kan het ook wat langer regenen.

Lees ook: Wanneer kun je verbranden?

Zondag: eerst regen, later buien

Een groot deel van de tijd is het bewolkt en van tijd tot tijd valt er wat regen. In de middag maakt de regen plaats voor een afwisseling van droge perioden en enkele stevige buien. Bij deze buien is onweer mogelijk. Later in de middag neemt in het zuidwesten de buienkans af en kan de zon af en toe doorbreken. Het wordt 16 graden aan de noordwestkust tot 19 graden landinwaarts.

Dit weekendweerbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black