Stevige buien trekken over het land

05 mei 2023, 15:00

Regen
Helaas is de poncho vanmiddag vaak nodig. Foto: Adobe Stock / gttkscg

Er trekken stevige buien over het land en dat is slecht nieuws voor de vele bevrijdingsfestivals die net van start zijn gegaan of nog moeten beginnen. Op veel plekken in het land regent het stevig door en ook de komende uren is de poncho nog vaak nodig.

Een actief buiengebied trekt op dit moment over ons land. Alleen in het noordwesten en vlak aan zee is het droog. Het bevrijdingsfestival in Zwolle werd tijdelijk stilgelegd door het slechte weer en ook in Groningen is het programma tijdelijk gepauzeerd. In het zuiden en midden is lokaal al 10 tot 20 mm regen gevallen. De komende uren trekt het gebied verder noordoostwaarts over het land. De meeste regen wordt verwacht over een strook van Brabant naar Drenthe. Hier kan lokaal nog 10 tot 30 mm regen bij vallen. Hierbij komt ook onweer voor en mogelijk ook wat hagel.

Na regen komt zonneschijn

Er is ook goed nieuws. In de tweede helft van de middag wordt het vanuit het westen droger. Hierna volgen enkele brede opklaringen en kan op veel plekken nog van het zonnetje worden genoten. Dit gebeurt als eerst in de steden Rotterdam, Amsterdam en Vlissingen. Dat is goed nieuws voor de bevrijdingsfestivals die daar plaatsvinden. Op de bevrijdingsfestivals in Utrecht en Wageningen wordt het richting het einde van de middag droog. In het oosten van het land is de poncho nog iets langer nodig. In de loop van de avond zullen ook hier de buien verdwijnen.

Tijdens het grote het 5 mei concert dat vanavond op de Amstel plaatsvindt is het droog met een mix van opklaringen en wolkenvelden. Om 20:55 uur start het en is het met een graad of 14 nog best aangenaam buiten.

Lokaal sprake van wateroverlast

Op sommige plekken in het land is sprake van wateroverlast, zoals hier in Ermelo:

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven