Kans op buien tijdens start Giro d'Italia in Hongarije

05 mei 2022, 14:51

Buitenland
Kans op natte wegen tijdens de woensdagrit van de Giro d'Italia. Foto: Adobe Stock / Photo Passion

In Hongarije gaat vrijdag de Giro d'Italia van start en het zou kunnen dat de wielrenners te maken krijgen met buien. De renners beginnen de eerste grote ronde van 2022 met een rit van 195 kilometer van Boedapest naar Visegrad. Op het nagenoeg vlakke parcours krijgen de renners te maken met flink wat zonneschijn, maar vooral tijdens de middaguren is een enkele bui mogelijk. Dit kan wel eens een interessant slot van de rit opleveren.

De temperatuur ligt vrijdag in Boedapest rond 24 graden. In finishplaats Visegrad is het met een graad of 18 wel wat kouder. De wind speelt waarschijnlijk geen rol van betekenis, aangezien over het algemeen niet meer dan een zwakke zuidoostenwind staat. Wel is het wisselvallig waardoor de wegen behoorlijk nat kunnen worden. De neerslagkans is 50 procent, dus het is afwachten of de renners daadwerkelijk met een nat wegdek te maken krijgen.

Zaterdag wordt in de Hongaarse hoofdstad een individuele tijdrit van 9,2 kilometer verreden. Het is dan zonnig en het lijkt overdag droog te blijven. Helemaal zeker is dat niet, want er ontstaan sowieso flinke stapelwolken. Die kunnen uitgroeien tot een kortstondige bui. De kans daarop is in de middag het grootst.

Zondag wordt de derde en laatste etappe in Hongarije verreden, van Kaposvar naar Balatonfüred. Die zal naar verwachting droog verlopen. De zon schijnt flink en het wordt 22 tot 24 graden met een zwakke wind uit het noorden.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven