Weekverwachting: droge week met flink wat zonneschijn

05 februari 2023, 19:15

De krokussen komen mooi in bloei. Foto: Henk Voermans

Na een aantal sombere dagen ziet het weerbeeld er voor komende week een stuk zonniger uit. De wind houdt zich rustig en neerslag wordt niet verwacht. Vooral de nachten verlopen koud met lichte tot matige vorst. Overdag komt het kwik ruim boven nul uit. De details lees je in deze weekverwachting.

De week begint regionaal grijs met nevel en mist, maar vrij snel lost dit op en dan schijnt maandag op veel plaatsen de zon. In het oosten en zuidoosten komt vrij veel bewolking voor en het is niet helemaal uitgesloten dat uit dikkere bewolking een spatje regen valt. Veel voorstellen doet het allemaal niet.

Maandagavond daalt de temperatuur snel tot onder het vriespunt en uiteindelijk vriest het in de nacht naar dinsdag enkele graden. Landinwaarts kan het 4 of 5 graden vriezen en als je dinsdagochtend vroeg de deur uitgaat dan moet je rekening houden met autoruitenkrabben. Ook zijn sjaal, handschoenen en een muts verstandig als je op de fiets stapt.

Zonovergoten dagen

Dinsdag tot en met donderdag maakt de zon overuren. In de nacht en (vroege) ochtend komt plaatselijk nevel of mist voor, maar als dat is opgelost schijnt de zon flink. Woensdagochtend kan het landinwaarts matig vriezen met minima tot lokaal -7 graden, in de nacht naar donderdag vriest het licht tot matig met minima van -2 tot -6 graden.

Overdag stijgt de temperatuur bij volop zonneschijn weer snel tot boven nul. De wind waait zwak uit het zuidoosten en de middagtemperatuur komt dagelijks uit op een graad of 5. Voor de tijd van het jaar zijn dit hele gebruikelijke temperaturen en doordat er weinig wind staat voelt het niet bijzonder koud aan. Het is dan ook heerlijk weer om buiten te genieten van de zonnestralen.

Zachter met meer wolken

Vanaf vrijdag draait de zwakke wind geleidelijk naar het zuidwesten. Daarmee worden niet alleen meer wolken aangevoerd, de temperaturen zullen ook weer wat stijgen. Af en toe schijnt dan de zon en regen wordt niet verwacht. De temperatuur stijgt vrijdag naar 6 of 7 graden, in het weekend kan het alweer 8 of 9 graden worden. Ook de nachten worden weer zachter met minima veelal rond het vriespunt.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black