Weeronline
Weeronline
  Groot-Brittanië hitte

  Hitte in zuidwesten Groot-Brittannië, veel regen in Schotland

  Aangemaakt: 04 aug 2020, 16:47 uur

  Voor het zuidwesten van Groot-Brittannië geldt een gezondheidswaarschuwing met het oog op de hitte dit weekend, dat meldt Sky News. In Schotland valt juist veel regen.

  Vanaf donderdagmiddag tot 9 uur zondagochtend is een zogenaamde level 2-waarschuwing van kracht. Deze wordt afgegeven wanneer het risico op gezondheidsproblemen door het weer hoger is dan 60 procent.

  Het Britse Met Office verwacht vanaf donderdag hoge temperaturen die met name op vrijdag kunnen pieken tot 34 graden. In Londen is dat bijvoorbeeld het geval. De oorzaak van de hitte in Groot-Brittannië zijn zuidelijke winden uit de rest van Europa, waar het ook heet is. De winden komen door een hogedrukgebied dat zich vanaf donderdag begint te vormen.

  Regen in Schotland

  Heel ander weer is te vinden in Schotland. Aan de westkust is het daar momenteel juist vrij nat. Dinsdag en woensdag kan in de bergen in totaal 80 millimeter regen vallen.

  De Britse Met Office heeft dinsdag voor het gebied code geel afgegeven wegens de verwachte regen. Reizen kan vanwege het natte wegdek en de omstandigheden langer duren en ook bestaat er gevaar voor lokale overstromingen.

  De buien houden echter niet aan. In Fort William is het woensdag slechts 16 graden, maar de komende dagen wordt het met 22 graden wat warmer. Het blijft wisselvallig Schots weer, normaal voor deze tijd van het jaar.

  Om te zien hoe heet het bij ons wordt, lees je het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

  Foto: ANP / EPA / Will Oliver

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP/Weeronline