Weeronline
Weeronline
  Storm Cristobal

  Storm Cristobal kan orkaan worden en VS treffen

  Aangemaakt: 04 jun 2020, 17:13 uur

  De tropische storm Cristobal heeft voor zware regenval en overstromingen gezorgd in Mexico en het lijkt er op dat de Golf van Mexico vrijdag opnieuw wordt getroffen. De storm bereikt momenteel windsnelheden van rond de 64 kilometer per uur.

  Volgens het Amerikaanse National Hurricane Center is er een kans dat Cristobal uitgroeit tot een orkaan. Die mogelijk ook de Amerikaanse kust bereikt. Op zijn huidige spoor is er een risico van stormvloed, zware regenval en wind langs delen van de kust van Texas tot aan Florida.

  Lees ook: wat is een orkaan?

  De storm in Mexico markeert de snelste start van het orkaanseizoen ooit. Als de storm zijn kracht behoudt en erin slaagt om de status van orkaan te bereiken, zou het voor het eerst zijn dat de VS zo vroeg in het seizoen kan worden getroffen. Tot nu toe houdt orkaan Alma dat record. Die storm trof de VS op 9 juni 1966.

  Cristobal is al de derde storm van naam dit jaar in het nieuwe Atlantische orkaanseizoen. We verwachten dat het een erg actief seizoen wordt met veel stormen. De krachtigste orkanen komen waarschijnlijk in september voor.

  Foto: EPA

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP/Weeronline