Sneeuwstorm en harde wind zorgen voor overlast op Balkan

04 april 2023, 16:20

Sneeuw
Pak sneeuw in Belgrado op 4 april 2023. Foto: ANP/EPA/ANDREJ CUKIC

Op de Balkan zorgt een voor de tijd van het jaar ongebruikelijke sneeuwstorm dinsdag voor overlast. In de Servische hoofdstad Belgrado viel een recordhoeveelheid sneeuw, meldt het nationale weerbureau.

In de zuidwestelijke en centraal gelegen regio geldt code rood wegens zware sneeuwval. Hier kunnen binnen 12 uur tijd sneeuwhoeveelheden van ruim 15 tot meer dan 30 centimeter vallen. In Belgrado werd dinsdag voor de maand april al een recordhoeveelheid van 20 centimeter sneeuw gemeten. De weersomstandigheden kunnen volgens het Servische weerbureau zorgen voor overlast in het verkeer. Ook bestaat het gevaar van vallende takken en moeten mensen rekening houden met schade aan onder meer daken van huizen.

Elders in de regio wordt er ook hinder van zwaar weer ondervonden. Aan de kust van Kroatië en Montenegro werden veerdiensten stilgelegd als gevolg van harde wind. Ook mochten er geen grote voertuigen meer langs zee rijden, enkel kleinere auto's. Een vlucht uit de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica naar Belgrado werd vertraagd en in Roemenië viel er in de bergen veel sneeuw.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven