Dit is het weer tijdens de GP van Bahrein

04 maart 2023, 10:00

Foto: Redbullcontententpool (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Het Formule 1 seizoen gaat deze zondag van start met de Grand Prix in het woestijnstaatje Bahrein. Aan de weersomstandigheden zal het niet liggen want zoals verwacht blijft het hier tijdens de race droog.

De race gaat zondag om 16:00 Nederlandse tijd en 18:00 lokale tijd van start. Tijdens de wedstrijd is het helder, ondanks dat de zon tijdens de race niet meer schijnt verloopt de GP vrij warm met waarden rond 24 graden. In tegenstelling tot vorig jaar staat er dit keer weinig wind, waardoor de racers geen last krijgen van woestijnzand op het circuit.

Heet asfalt tijdens derde vrije training

Tijdens de derde vrije training schijnt de zon. Door de felle zon kan het asfalt erg heet worden, waardoor de banden sneller zullen slijten. De kwalificatie vindt later op de dag plaats, de weersomstandigheden tijdens de kwalificatie zijn vergelijkbaar met die van de race.

Komende GP in Saoedi-Arabië

De volgende GP vindt plaats in Saoedi-Arabië. Ook hier verlopen de dagen deze tijd van het jaar meestal droog. Deze race zal tevens na zonsondergang plaatsvinden, waardoor ook hier het asfalt niet zo heet zal worden.

Lees meer over Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Assistent-meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black