Doden door tornado’s in Alabama

04 maart 2019, 08:30

Tornado-Alabama-1280x600
Tornado-Alabama-1280x600

In het Amerikaanse Lee County in de staat Alabama zijn zeker 22 mensen om het leven gekomen door twee tornado’s. Dat heeft sheriff Jay Jones gezegd tegen lokale media. Hij verwacht dat het dodental nog kan oplopen. Daarnaast zijn ook meerdere mensen gewond geraakt en worden nog mensen vermist.

De zoektocht naar overlevenden of lichamen onder het puin in de regio is stilgelegd omdat het te donker werd. Maandagochtend (lokale tijd) wordt de zoektocht weer hervat. In welke plaatsen de doden zijn gevallen en hoe ze zijn overleden, zei de sheriff niet. Volgens lokale media zijn meerdere kinderen omgekomen.

Op sociale media is te zien dat meerdere huizen in de getroffen plaatsen met de grond gelijk zijn gemaakt. ,,De schade is catastrofaal”, aldus Jones. Zeker 42.000 woningen zitten zonder stroom. ’s Nachts is het in het getroffen gebied erg koud met strenge vorst, terwijl veel mensen nu geen verwarming meer hebben door de storm.

Ook in buurstaten Georgia en Florida zijn veel gebouwen flink beschadigd door de tornado’s. Daar zijn voor zover bekend geen doden gevallen.

Foto: AFP

Author Image

ANP/Weeronline

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzichtnext-arrow-blue

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black