Weekverwachting: koud, maar geen mooi winterweer

04 december 2022, 19:15

Grijs en guur in december. Foto: Anne-Marie van Iersel

Het weer van komende week zal niet bij veel mensen in de smaak vallen. Voor de tijd van het jaar is het koud, maar niet koud genoeg voor winterpret. Veel zon hoeven we ook niet te verwachten en van tijd tot tijd valt regen. Alleen in de Limburgse heuvels kan aan het begin van de week sneeuw vallen en wordt het mogelijk even wit.

We beginnen de week met een waterkoude maandag. Het is bewolkt en er zijn perioden met regen en motregen. De temperatuur ligt daarbij rond 2 graden en in de middag wordt het niet warmer dan 2 tot 6 graden. In het weekend was het kouder, maar ook droog en dat was misschien wel prettiger. In de Limburgse heuvels ligt de temperatuur iets boven het vriespunt en is kans op (natte) sneeuw. Als het daar maandagochtend nog een tijdje sneeuw kan het wit worden.

Sneeuw in het Limburgse Epen, januari 2017. Foto: Jan Boneschansker
Sneeuw in het Limburgse Epen, januari 2017. Foto: Jan Boneschansker

Kouder dan normaal

Dinsdag wordt met 4 tot 7 graden de warmste dag van de week, maar ook dan is het een graadje kouder dan gemiddeld deze tijd van het jaar. Er zijn veel wolkenvelden, enkele buien en tussendoor kan de zon even doorbreken.

Later in de week gaat de temperatuur een paar graden omlaag en gaat het ’s nachts in het binnenland vriezen. Ook dan zijn er enkele buien en deze kunnen winters zijn met hagel of wat natte sneeuw. De kans dat het ergens wit wordt is klein, maar af en toe zullen wel de autoruiten gekrabd moeten worden. Gelukkig schijnt af en toe even de zon.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black