Weeronline
Weeronline
  pakjesavond

  Sint moet op pakjesavond zijn mijter goed vastzetten

  Aangemaakt: 04 dec 2019, 15:49 uur

  Het rustige weer verdwijnt op pakjesavond. De zuidwestenwind neemt duidelijk in kracht toe en wordt matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard in de kustprovincies. In het noordwesten en op de westelijke Wadden wordt de zuidwester later op de avond stormachtig, windkracht 8 met kans op zware windstoten tot 80 km/uur. Het blijft wel overwegend droog en van gladheid op de daken is geen sprake.

  Morgen overdag is het eerst nog rustig en droog weer met op veel plaatsen laaghangende bewolking en mist. Regionaal komt ook de zon tevoorschijn en de grootste kans daarop maakt het zuidoosten. De zuidwestenwind is zwak tot matig en de temperatuur stijgt naar 4-5 graden in het zuidoosten en naar 6-7 in het westen en noordwesten.

  Drukke avondspits voor pakjesavond, maar niet door het weer

  De altijd vroege avondspits voor pakjesavond, deze begint vaak al om 15:00 uur, kan ondanks het rustige en droge weer zeer zwaar zijn. Het is per slot van rekening toch een donderdag, één van de drukste dagen van de week. Wil je op tijd thuis zijn, houd hier dan rekening mee.

  Foto: J. Wiersema

  Tijdens pakjesavond trekt de zuidwestenwind aan. Boven land wordt de wind matig tot vrij krachtig en in de kustprovincies krachtig tot hard. Later op de avond neemt de wind verder in kracht toe en wordt stormachtig in de Kop van Noord-Holland en op de westelijke Wadden, windkracht 8 met kans op zware windstoten tot 80 km/uur.

  De temperatuur daalt in de avond in het zuiden en zuidoosten lokaal tot iets onder nul. In de rest van het land blijft de temperatuur boven het vriespunt en vanuit het noordwesten wordt zachte lucht aangevoerd en gaat het kwik verder omhoog. Bovendien stijgt de kans op een klein beetje regen vanuit het noordwesten.

  Vrijdag onstuimig

  Vrijdag belooft een onstuimige dag te worden met veel bewolking, geruime tijd regen en veel wind. Soms kan het stevig doorregenen. De zuidwestenwind is vrij krachtig boven land en krachtig tot hard in de kustprovincies. Aan zee en bij de Wadden is de zuidwester soms stormachtig, windkracht 8 met kans op zware windstoten tot 90 km/uur.

  De verwachting voor het komende weekend en volgende week lees je in ons weerbericht.

  Hoofdfoto: J. Bakker

  Door: Rico Schröder