Weekendweer: groot verschil tussen zaterdag en zondag

04 november 2022, 07:26

Weekendverwachting
Kiters in Den Helder. Astrid Bregman

Van droge momenten met veel ruimte voor de zon tot herfstachtige omstandigheden waarbij het stevig doorwaait. Het belooft een wisselvallig weekend te worden. In dit bericht vertellen we jou de details.

Vandaag is er een afwisseling van zon, wolken en verspreid over het land enkele buien. Vooral in de zuidelijke helft zijn de buien talrijk en is ook onweer mogelijk. De temperatuur loopt gedurende de dag op naar 12 tot lokaal 14 graden. De details lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Zaterdag: beste dag van het weekend

In de ochtend is het bijna overal aangenaam weer om op het voetbal- of hockeyveld te staan. Het is droog en de zon schijnt flink en in tegenstelling tot voorgaande dagen staat er niet al te veel wind. Alleen in de kustgebieden komt iets meer bewolking voor en is een lokale bui niet uitgesloten. In de loop van de dag neemt de bewolking vanuit het westen toe maar het blijft wel veelal droog. Pas in de avond en in de nacht naar zondag gaat het regenen, met name in de kustprovincies.

Zondag: stevige wind en op veel plaatsen nat

De laatste dag van het weekend is een dag waarbij veel mensen massaal op de bank zullen blijven. Het is bewolkt en vanuit het westen trekt een neerslagzone over het land waardoor het geruime tijd gaat regenen. De meeste regen wordt in het westen en noorden verwacht. De wind is matig tot vrij krachtig boven land en krachtig in de kustgebieden. Al met al zijn dit alles behalve lekkere omstandigheden om lang buiten te zijn. Als je toch naar buiten gaat, houdt dan de regenradar goed in de gaten.

Na het weekend: wisselvallig weertype houdt aan

De eerste helft van de nieuwe week verloopt vrij wisselvallig. Door een aanhoudende zuidwestenwind krijgen we dagelijks te maken met buien of perioden met regen. Hierbij waait het veelal stevig door. De temperatuur komt weer wat hoger uit en op de meeste plaatsen wordt het 14 tot 16 graden. Daarmee is het nog steeds zeer zacht voor de tijd van het jaar. Gebruikelijk waarden voor begin november liggen rond 11 graden.

Lees hier wat normaal het weer in november is.

Dit weekendweer is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven