Tropisch tijdens de Grand Prix in Hongarije

31 juli 2021, 11:30

Het is tijd voor revanche voor Max Verstappen in Hongarije. Het wordt waarschijnlijk een spannende race, want na de race op het circuit van Silverstone met de vervelende crash van Max lijkt de Honda-motor volkomen in orde. De weersomstandigheden tijdens de race leveren wel zweetdruppels op. Hieronder lees je wat de coureurs en supporters kunnen verwachten qua weer!

Kleine kans op een bui

Dit weekend worden er regen- en onweersbuien voorspelt in de regio ten noordwesten van Boedapest. In de zomer kunnen de buien in Hongarije fors uitpakken, waarbij het flink kan spoken. Of er ook buien tijdens de race Hungaroring in Mogyoród is een beetje onzeker. De kans op een bui is wel aanwezig maar vrij klein. Een plotselinge weersomslag is mogelijk, maar of de bui precies tijdens de race over Boedapest trekt is nog de vraag.

Weer tijdens de race

Heet asfalt

Het zal in elk geval tropische warm zijn met een temperatuur van ongeveer 32 graden. Aan deze tropische condities zijn de coureurs nu wel gewend, want ook tijdens de vrije trainingen afgelopen vrijdag was het asfalt erg heet. De banden smelten door de hoge temperaturen, wat het lastig maakt om de juiste balans te vinden voor de coureurs. De omstandigheden zijn in elk geval compleet verschillend ten opzichte van de race om Silverstone. Voor de fans op de tribunes van de Hungaroring is de zonnebrandcréme of een petje wel nodig. De zonkracht met 7 of 8 hoog, dat wil zeggen dat je al binnen 10 minuten kunt verbranden. Het zal een groot deel van de tijd droog zijn tijdens de race op zondag 1 augustus.

Foto: Leonhard Foeger / Red Bull Content Pool via Getty Images

Door: Diana Woei

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black