Weekverwachting: mogelijk koeler weer met buien op komst

02 juni 2020, 15:45

Weekverwachting
Ben-Saanen-weekverwachting-koeler-weer-met-buien-op-komst-verkleind-1280x600
Ben-Saanen-weekverwachting-koeler-weer-met-buien-op-komst-verkleind-1280x600
Ben-Saanen-weekverwachting-koeler-weer-met-buien-op-komst-verkleind-1280x600

Liefhebbers van koel en wisselvallig weer hebben er likkebaardend naar uitgekeken en deze week is het mogelijk zover. In de tweede helft van de week neemt de kans op koeler weer toe en daarbij behoren ook een paar buien tot de mogelijkheid. Tot en met dinsdag is het nog de zomer die de scepter zwaait en wordt het op veel plaatsen 25 graden of warmer.

Na een recordzonnige en droge lente laat de meteorologische zomer zich later deze week van een koelere en licht wisselvallige kant zien. De verwachting is nog onzeker, maar het lijkt erop dat de temperatuur vanaf donderdag flink gaat dalen en ook een paar buien over ons land kunnen trekken. Woensdag wordt mogelijk een overgangsdag met zomerse warmte in het binnenland, maar ook een toenemende kans op enkele regen- of onweersbuien.

Volgend weekend is de kans ongeveer 70% dat de temperatuur op of beneden normaal uitkomt. Maxima van 18-21 graden zijn begin juni gebruikelijk en nu zitten in het meest waarschijnlijke scenario middagtemperaturen van 15-20 graden in de verwachting. Het weerbeeld bestaat daarbij uit wolkenvelden, zonnige momenten en een paar buien.

Weten hoe de weersverwachting deze week evolueert? Lees dan ons uitgebreide weerbericht voor Nederland.

Jolanda-Bakker-volop-zomer-genieten-van-het-mooie-weer-aan-het-water
Jolanda-Bakker-volop-zomer-genieten-van-het-mooie-weer-aan-het-water

Foto: Jolanda Bakker

Nog een paar dagen volop zomer

Voor warmte- en zonaanbidders is het maandag en dinsdag nog smullen geblazen. De zon maakt namelijk overuren en in een groot deel van het land wordt het zomers warm. Maandag wordt het in het zuiden, midden en oosten 25-27 graden. In het zuidoosten kan het lokaal 28 graden worden. Dinsdag doet de temperatuur er nog een schepje bovenop met op veel plaatsen maxima van 27-29 graden. Alleen in de kustgebieden blijft het kwik onder de zomerse grens van 25 graden en dat komt door zeewind.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Hoofdfoto: Ben Saanen

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Yannick Damen

Yannick Damen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven