Weekendweer: wachten op de zon

31 maart 2023, 07:30

Wandelen in het voorjaar. Foto: Jolanda Bakker

Het eerste weekend van april laat verschillend weer zien. Zaterdag is een dag om binnen te blijven, maar zondag ziet er stukken beter uit. De details lees je in deze weekendverwachting.

Deze vrijdag is het bewolkt en regenachtig. Er waait een stevige zuidwestenwind en het wordt een graad of 13. De details voor het weer vandaag lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland. Ook vanavond en vannacht blijft het bewolkt en regenachtig. Vooral in het zuiden regent het flink en worden de regenmeters goed gevuld.

Natte zaterdag

Morgen, de eerste dag van april, overheerst de bewolking en valt op veel plaatsen nog geruime tijd regen. Later op de dag wordt het vanuit het noorden steeds vaker droog, maar vooral in het oosten en zuiden valt nog lange tijd regen en is de paraplu zeker nodig als je naar buiten gaat. De wind draait geleidelijk naar het noordoosten en de temperatuur is wat lager dan voorgaande dagen. Het wordt 10 graden langs de kust tot plaatselijk 12 graden in het zuidoosten.

In de avond trekt de regen naar het zuiden weg en klaart het vanuit het noorden op. De temperatuur daalt flink en in het noorden zakt het kwik tot dicht bij het vriespunt. In het zuiden is het nog een tijd bewolkt met minima van 2 tot 5 graden.

De bollenvelden staan er al kleurrijk bij. Foto: Ton Wesselius
De bollenvelden staan er al kleurrijk bij. Foto: Ton Wesselius

Zondag vanuit het noorden zon

In het zuiden is het eerst nog bewolkt en valt in de vroege ochtend nog wat regen. Elders is het droog en schijnt de zon. Er waait een matige noordoostenwind en daarmee wordt koude lucht aangevoerd. Het wordt niet warmer dan 8-9 graden in het noorden en 10-11 elders.

Voor het gevoel is het 4 tot 7 graden, maar met een warme jas aan is het heerlijk weer om de ontluikende natuur te aanschouwen tijdens een wandeling of fietstocht.

Koude nachten

In de nacht naar maandag kan het op uitgebreide schaal vriezen en ook in de nacht naar dinsdag is vorst mogelijk. Overdag stijgt het kwik bij veel zon naar 9 tot 13 graden.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black