Dit wordt het weer tijdens komend festivalweekend

30 mei 2023, 13:20

Festival tijdens schitterend zomerweer. Foto: AdobeStock / andessa

Ga jij komend weekend dansen op één van de vele festivals die op het programma staan? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. Het zonnetje gaat namelijk flink schijnen! Wat voor temperaturen daarbij horen vertellen wij jou in dit artikel.

We hebben al een tijdje te maken met een stabiel weertype. De dagen verlopen vaak droog en ronduit zonnig. Doordat de wind vaak uit noordelijke richtingen komt is het af en toe wel nog aan de frisse kant. Toch wordt vooral in het binnenland op uitgebreide schaal best vaak de 20 graden gehaald. Met een zonnetje op je bol is het dan op en top festivalweer!

Zonnebril mee

De hoogste temperaturen vinden we komend weekend bij uitstek in het binnenland. Emporium, Intents en Dauwpop zijn festivals die dit weekend plaatsvinden in het binnenland. Vrijdag wordt het alleen dieper landinwaarts nog 20 graden, maar zowel zaterdag als op zondag wordt het vrij warm met 22 tot lokaal 24 graden. De wind komt hierbij veelal uit het noordoosten en is hooguit matig van kracht. Veel grassoorten staan in bloei en als jij last hebt van hooikoorts is de kans op overlast vrij groot. Medicatie slikken voordat jij naar het festivalterrein gaat is dus zeker geen slecht idee. Voor meer tips tegen hooikoorts kun je hier terecht.

Vooral zaterdag is het zonovergoten en dan moet jij je zonnebil zeker niet vergeten. Ook jezelf insmeren is een must! De zon is met zonkracht 6 of 7 erg sterk. Jouw onbeschermde huid kan dan binnen 10-25 minuten verbanden.

Lees ook: dit is de kracht van de zon

Iets minder warm in de kustprovincies

In Den Haag staat dit weekend The Crave festival op het programma en in Amsterdam en Amstelveen is het tijd voor Amsterdam Open Air en 909 festival. Ook hier wordt het ronduit aangenaam met veel ruimte voor de zon. De wind komt in de kustprovincies meer uit noordelijke richtingen waardoor de temperaturen hier enkele graden lager uitvallen dan in het binnenland. Zo wordt het hier maximaal 18 of 19 graden. In de avonduren kan het bovendien snel afkoelen en met een frisse noordenwind erbij is een extra jasje dan zeker geen slecht idee.

Rock am Ring

Bij onze oosterburen staat dit weekend Rock am Ring op het programma. Dit is één van de grootste rockfestivals van Europa en trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. In 2015 en 2016 werd het festival nog getroffen door hevig noodweer. Door blikseminslag vielen er toen tientallen gewonden. Noodweer op een festival kan extreem gevaarlijk zijn. Hier kan jij lezen wat je moet doen bij onweer op een festival.

Van noodweer is komend weekend echter zeker geen sprake in Nürburg. Het tegendeel zelfs. Het weekend verloopt droog en ronduit zonnig met maxima die uitkomen tussen 19 en 22 graden, waarbij de hoogste waarden op zaterdag worden gehaald. Al met al perfecte omstandigheden om lekker te dansen.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black