Regen op vrijdag zorgt voor drukke spits

30 maart 2023, 09:04

Morgen wordt het erg nat! Foto: Peter van der Schoot

Wie vrijdagochtend vroeg of in de namiddag de weg op gaat, moet rekening houden met hinder in het verkeer door veel regen. Op sommige plaatsen kan het flink gaan plenzen en daardoor is het oppassen voor aquaplaning.

Vandaag valt het nog mee met de hoeveelheid regen, afgezien van een aantal pittige buien welke lokaal gepaard kunnen gaan met onweer of hagel. Dat is vooral in het zuiden en oosten van het land het geval, want in de rest van het land is de kans op buien kleiner. De spits van donderdagavond zal daardoor niet drukker dan normaal verlopen, al is er natuurlijk altijd al veel verkeer op donderdag.

Lees meer over het weer van vandaag in ons uitgebreide weerbericht

Vanaf middernacht begint het vanuit het zuidwesten van het land te regenen en dat regenachtige weerbeeld blijft dan nog wel even aanhouden. Tijdens de ochtendspits van vrijdag regent het bijna overal en is het dus te verwachten dat de spits wat drukker is dan normaal. Toch is de vrijdagochtendspits nooit erg druk, dus heel veel extra vertraging zal de regen dan nog niet opleveren.

Drukkere avondspits

Een ander verhaal is dat voor de avondspits van vrijdag. Deze begint altijd wat vroeger, omdat mensen het weekend gaan inluiden. Naast de aanhoudende regenval waait het soms ook stevig vanuit het zuidwesten, waardoor de omstandigheden op het asfalt allesbehalve ideaal zijn. Tijdens intense regen is het dan ook verstandig om meer afstand te houden tot je voorganger. Mocht je dan toch last krijgen van aquaplaning, heb je in ieder geval meer tijd om te reageren.

Ook zaterdag regent het nog van tijd tot tijd, al zijn er ook steeds vaker droge perioden. Dat luidt een nieuw weerbeeld in, want vanaf zondag gaan we de zon meer en meer zien. In onze nieuwste maandverwachting vertellen we je hoelang we dat zonnige weer gaan vasthouden.

Donny de Koning

Donny de Koning

Presentator en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black