Weeronline
Weeronline
  waarschuwing voor dichte mist fietsers in de mist

  Dichte mist: opgelet rond IJsselmeer en in het oosten

  Aangemaakt: 01 dec 2019, 06:14 uur

  In de provincies Noord-Holland, Flevoland, Gelderland, Friesland, Overijssel en Drenthe komt dichte mist voor. Daarbij is het zicht minder dan 200 meter. De mist is hinderlijk voor het verkeer. De mist trekt langzaam op en zal later in de ochtend op de meeste plaatsen verdwijnen. Heel lokaal kan het tot in de middag duren voordat de mist verdwijnt. In het midden en westen van het land zijn de mistbanken al grotendeels verdwenen.

  Het zicht is op dit moment het slechtst in het Noord-Hollandse Berkhout met 70 meter. Ook in Hoogeveen is sprake van dichte mist en kan zo’n 100 meter ver worden gekeken. Komende uren zal het zicht langzaam verbeteren en moeten weggebruikers rekening houden met lokaal slecht zicht.

  Bovendien is het voor fietsers opletten voor gladde bruggetjes. Op veel plaatsen vriest het licht. Vanmiddag is het met 3-6 graden koud. Mocht de mist erg lang blijven hangen dan komt de temperatuur maar net boven nul uit.

  Lees ook: hoe ontstaat mist?

  Ook komende nacht kans op mist en gladheid

  In de nacht naar maandag kunnen in het binnenland opnieuw enkele mistbanken ontstaan en gaat het licht vriezen. In de kustprovincies is de kans op mist veel kleiner, maar kunnen wel een paar lichte buitjes voorkomen. Trekt een buitje wat verder landinwaarts dan kan het lokaal glad worden.

  Lees ook het weerbericht.

  Foto: ANP

  Door: Yannick Damen