Weekverwachting: met november worden de bordjes verhangen

30 oktober 2022, 19:15

Weekverwachting
De blaadjes aan de bomen krijgen het deze week moeilijk. Foto: Anne Kuipers

Na bijzonder warm weer tijdens de laatste dagen van oktober, worden de bordjes de komende week verhangen. De wisselvalligheid neemt toe en met name dinsdag staat er ook veel wind. Ook de temperatuur zet een geleidelijke daling in. Alle details wat je komende week kan verwachten lees je in deze weekverwachting.

De zeer zachte oktoberdagen met temperaturen boven 20 graden laten we achter ons en november tapt uit een ander vaatje. Voordat het zover is verloopt de laatste oktoberdag nog zacht met geregeld zonneschijn. Alleen in het zuidoosten kan lokaal wat lichte regen vallen, maar op veruit de meeste plaatsen blijft het maandag droog. De temperatuur loopt op naar 16 graden in het noorden en naar 18, lokaal 19 in het zuiden.

Lees ook: Dit weer is normaal in november

Winderige dinsdag

Dinsdag start november en het weerbeeld ziet er heel anders uit. Het is bewolkt en vooral in de ochtend zijn er perioden met regen. De regen trekt geleidelijk naar het oosten weg, maar al vrij snel volgen buien. Tussen de buien door weet de zon goed te schijnen. De temperatuur loopt nog wel op naar 16-17 graden.

De zuiden- tot zuidwestenwind is duidelijk aanwezig en de nog vele blaadjes aan de bomen krijgen het erg moeilijk. Boven land waait het (vrij) krachtig en aan zee en rondom het IJsselmeer nu en dan hard, windkracht 5 tot 7. Bij buien zijn zware windstoten mogelijk tot ongeveer 80 km/uur.

De bossen kleuren fraai in de herfst. Foto: Jolanda Bakker
De bossen kleuren fraai in de herfst. Foto: Jolanda Bakker

Sterk wisselvallig herfstweer

De rest van de week is het sterk wisselend herfstweer. Woensdag springt er nog aardig uit met flinke zonnige perioden. Het waait minder hard en met 14-15 graden is het nog steeds aan de zachte kant.

Of het de hele maand wisselvallig blijft lees je in onze maandverwachting

Vanaf donderdag wordt het minder warm en komt de middagtemperatuur uit op waarden tussen 12 en 14 graden. Voor novemberbegrippen is dat nog steeds (iets) aan de hoge kant, want waarden van 11-12 graden zijn gebruikelijk. Het weerbeeld is dagelijks anders. Donderdag valt geruime tijd regen, vrijdag trekken buien over het land en ook in het weekend zal het niet droog blijven. De nachten worden later in de week wat kouder, maar tot vorst komt het nog niet.

Deze weekverwachting is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven