Extreme kou onderweg naar noordoosten van Verenigde Staten

03 februari 2023, 14:15

De temperatuur gaat flink onderuit komende week in de VS! Foto: EPA/Andrew Gombert

Het noordoosten van de Verenigde staten maakt zich op voor extreme kou. De Amerikaanse National Weather Service (NWS) waarschuwt voor "extreem gevaarlijke omstandigheden" in verband met de aanstaande kou.

Volgens de NWS is er een goede kans dat er meerdere kouderecords zullen worden verbroken. In de stad New York worden temperaturen tot -17 graden verwacht. De NWS waarschuwde ook voor extreem lage gevoelstemperaturen, in onder meer de staten Maine en New England. Naar verwachting zal de kou niet lang aanhouden en zullen de temperaturen na het weekend weer flink omhoog gaan.

Burgemeester Michelle Wu van Boston heeft vanwege de kou de noodtoestand uitgeroepen, die van vrijdag tot en met zondag van kracht is. "Ik roep alle inwoners van Boston op om voorbereidingen te treffen, warm en veilig te blijven en op je buren te letten tijdens deze noodsituatie". Ook gouverneur Kathy Hochul van de staat New York riep inwoners op om voorzorgsmaatregelen te nemen.

Eerder deze week kreeg het zuiden van de VS al te maken met extreme winterse kou. Zo ontstonden onder meer in de staten Texas, Oklahoma en Arkansas gevaarlijke omstandigheden op de weg, Volgens de BBC zijn sinds maandag zeker tien mensen om het leven gekomen bij verkeersongelukken als gevolg van het winterweer.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black