Het Magische Kerstrad: de winnaars zijn bekend!

03 januari 2023, 14:27

De afgelopen weken hebben de deelnemers van Het Magische Kerstrad alles op alles gezet om de puzzel op te lossen en met de hoofdprijs naar huis te gaan. En de winnaars zijn bekend.

Afgelopen december 2022 stond in het teken van onze adventskalender: Het Magische Kerstrad. En iedereen kon meedoen. Het spel was simpel, maar de oplossing niet zozeer. Elke dag werd een pittige weergerelateerde vraag gesteld door onze eigen kerstman. Hiermee konden de deelnemers letters verzamelen. Deze werden door Laurantien op het bord geplaatst. Aan het eind van de reeks, vormden de letters samen een zin. Aan jullie was de zware taak om deze te ontrafelen! Daarnaast moest ook de bonus berekend worden.

Terugkijken naar Het Magische Kerstrad kan hier

De juiste oplossing

Uiteindelijk is het een groep mensen gelukt om zowel de zin te ontrafelen als de bonus te berekenen. De zin was: ‘die tegen de wind spuwt, maakt zijn baard vuil'. Het antwoord op de bonus was 1950 (leuk feitje: het jaar waarin de WMO werd opgericht).

Ondanks de hoge moeilijkheidsgraad, stroomde onze mailbox over van alle antwoorden en leuke berichtjes, dankjulliewel daarvoor! Wilco Schuit heeft ons verbaasd: op 15 december stuurde hij al de juiste zin op! Maar de hoofdprijs gaat dit jaar naar Hugo Bink. Hij was de snelste met zowel de juiste zin als de bonus, gefeliciteerd!

Onder de overige goede inzendingen zijn nog 10 prijzen verloot. Zij zijn allen gemaild. Alle andere deelnemers willen we van harte bedanken voor het meedoen!

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black