New York getroffen door noodweer, noodtoestand uitgeroepen

29 september 2023, 19:51

Overstromingen in New York. Foto: ANP / Ed JONES / AFP

Zware regenval heeft geleid tot overstromingen in New York. De autoriteiten hebben de noodtoestand uitgeroepen in en rond de stad. Snelwegen, wegen en luchthaventerminals zijn gesloten. Het stadsbestuur heeft mensen opgeroepen thuis te blijven.

"Neem alstublieft de maatregelen om veilig te blijven en denk eraan nooit te proberen om ondergelopen straten te gebruiken" zei gouverneur Kathy Hochul in een bericht op X, voorheen Twitter. De National Weather Service roept mensen op om naar hoger gelegen gebieden te gaan. "Handel snel om uzelf in veiligheid te brengen", aldus de weerdienst op zijn website.

Op beelden is te zien dat straten zijn ondergelopen. Miljoenen forenzen in het verkeer kregen te maken met het noodweer. Het openbaar vervoer raakte ernstig ontregeld door de regenval. "Blijft u alstublieft thuis als u niet hoeft te reizen", zegt openbaarvervoerdienst MTA. Sommige metrolijnen werden volledig onderbroken.

LaGuardia Airport, waar voornamelijk binnenlandse vluchten vertrekken en aankomen, heeft Terminal A tot nader order gesloten. Ook JFK Airport en Newark melden storingen als gevolg van het noodweer.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black