Heet in Spanje en Portugal, bijna 10 graden warmer dan normaal

29 september 2023, 15:30

Hitte teistert grote delen van Spanje. Foto: ANP / Patricia DE MELO MOREIRA / AFP

Het is momenteel uitzonderlijk heet voor de tijd van het jaar in Portugal en Spanje. In het zuidwesten van Spanje en in het binnenland van Portugal kan de temperatuur deze vrijdag oplopen tot maar liefst 38 graden.

Ook de komende dagen is het zeer warm voor de tijd van het jaar op het Iberische Schiereiland. In Spanje is het in delen van Andalusië dit weekend dagelijks ruim 35 graden. Zo liggen de maxima in Sevilla het hele weekend rond 37 graden. De Spaanse weerdienst Aemet spreekt ook van "uitzonderlijk hoge temperaturen voor de tijd van het jaar", met temperaturen die ruim 10 graden hoger zijn dan normaal gesproken het geval is eind september. Gebruikelijke waarden voor eind september in Sevilla liggen rond 28 graden.

In de loop van volgende week geleidelijk minder heet

Het warme weer zal de komende dagen nog aanhouden. In de loop van de nieuwe week komt de temperatuur wat lager uit in de regio, maar blijft het zeer warm met middagwaarden ruim boven 30 graden. Neerslag wordt voorlopig niet verwacht. Pas na het volgende weekend lijkt de temperatuur weer onder de 30 graden te zakken in het zuiden van het land.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black