Zwaar onweer trok over Nederland

29 augustus 2019, 08:03

Zwaar-onweer-trok-over-Nederland-1280x600

Het zuiden en oosten hadden afgelopen nacht te maken met zware onweersbuien. In Brabant, Limburg, het Rivierengebied, de Achterhoek en Twente ging het regionaal flink tekeer. Een groot deel van de bliksemontladingen bestond uit inslagen tussen de wolk en de grond. Daardoor waren telkens diepe dreunen hoorbaar. In de rest van Nederland kwam het niet tot zwaar onweer. Inmiddels zijn de buien naar Duitsland weggetrokken.

In totaal zijn ongeveer 6000 bliksemontladingen gemeten. Bovendien viel regionaal veel regen met 10-25 mm. Lokaal kwamen de neerslagsommen nog wat hoger uit. Zo viel in Winterswijk 29 mm. In de hele maand augustus valt gemiddeld over Nederland normaal 78 mm. Meldingen van zware windstoten zijn niet binnengekomen.

In de rest van Nederland was geen sprake van onweer, maar trokken slechts doodgewone regenbuien over.

Voorlopig geen onweer meer

De onweersbuien hebben de hitte verdreven en dat is te merken vandaag. Het wordt 21 graden in het noordwesten tot 26 in het zuidoosten. Het weerbeeld bestaat uit wolken en zon. Er is kans op een lokale bui, maar veel plaatsen houden het droog. Hevig onweer zoals afgelopen nacht is komende dagen niet te verwachten. Meer daarover lees je in ons weerbericht.

Foto: Wouter van Bernebeek (archieffoto)

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black