Weeronline
Weeronline
  noodweer

  Ruim 600 schademeldingen na noodweer

  Aangemaakt: 29 jun 2020, 15:09 uur

  Na het noodweer dat afgelopen vrijdag vooral delen van het zuiden en zuidwesten van Nederland teisterde, zijn bij verzekeringsmaatschappij Interpolis 613 meldingen van stormschade binnengekomen. Waarschijnlijk loopt dat aantal de komende dagen nog iets op.

  De meeste meldingen (568) gaan over schade aan huizen. Daarnaast zijn de voertuigen van 45 autobezitters beschadigd door het plotselinge noodweer. Valkenswaard lijkt de plaats te zijn die het hardst is getroffen. Er kwamen vanuit die gemeente 110 schademeldingen. Ook uit Tilburg kwamen tientallen meldingen.

  De meeste schades (60 procent) zijn het gevolg van neerslag of een overstroming. Een kleine 9 procent van de meldingen ging om blikseminslag en bijna 7 procent betrof hagelschade.

  In Noord-Brabant waren er meldingen van ondergelopen kelders, overstromingen van riolen en andere vormen van wateroverlast. Die kwamen uit met name plaatsen op de lijn Etten-Leur, Breda-Tilburg. In het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg, locatie Tweesteden, liepen de kelder en de begane grond onder.

  In Zuid-Holland hadden vooral inwoners van Dordrecht en Zwijndrecht problemen. Ook in Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Alblasserdam, Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en ‘s-Gravendeel ging het op een aantal plekken mis.

  Foto: ANP / Venema Media

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP