Weekendweer: licht wisselvallig en fris

29 april 2022, 07:30

Weekendverwachting
Fietstocht met een dikke jas aan. Foto: Ben Saanen

De afgelopen dagen was het vaak mooi lenteweer, maar in het weekend is het over het algemeen bewolkt. Vooral zaterdag zijn vooral in het noorden en noordoosten een paar buien mogelijk. Zondag blijft het droog en dan zien we later op de dag weer vaker de zon.

Vandaag hebben wolkenvelden de overhand, maar het blijft overal droog. Vanochtend breekt lokaal de zon door, maar vanmiddag klaart het vanuit het zuidwesten op en breekt de zon op meer plaatsen door. Meer details over het weer van vandaag lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Zaterdag enkele buitjes

Komende nacht zijn er opklaringen en in het binnenland daalt de temperatuur nog tot enkele graden boven het vriespunt. Later in de nacht neemt vanuit het noorden de bewolking toe en kan op de Wadden al een enkele bui vallen.

Morgenochtend breiden die wolkenvelden en lichte buitjes zich over het land uit. Met name in het noorden en noordoosten komt het tot een enkele bui, maar veel neerslag wordt niet verwacht. Toch zal de paraplu soms wel even nodig zijn. In de middag is het op de meeste plaatsen weer droog en breekt de zon geregeld door. Met een matige noordenwind wordt wel frisse lucht naar ons land geblazen. Het wordt hooguit 10 tot 12 graden in het noorden tot 14, hooguit 15 graden in het zuidoosten. De gevoelstemperatuur ligt nog enkele graden lager.

Droge en vrij frisse zondag

Iets meer ruimte voor de zon zien we op zondag. Dit wordt dan ook de mooiste dag van het weekend. Het blijft echter vrij fris voor de tijd van het jaar. De middagtemperatuur ligt tussen 13 graden in het noorden en 16 in het zuiden. Waarden van 15 tot 18 graden zijn begin mei gebruikelijk. De noordenwind zwakt later op de dag wel steeds verder af. Daardoor zal het wat minder koud aanvoelen dan op zaterdag.

Nieuwe week warmer

Na het weekend draait de wind naar het noordoosten en wordt het geleidelijk wat zachter. Maandag en dinsdag worden temperaturen verwacht van 13 tot 17 graden met de hoogste waarden in het zuiden. Beide dagen blijft het droog met geregeld ruimte voor de zon.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Author Image

Wouter van Bernebeek

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black