Voor tweede keer in maart tropisch warm in Spanje

29 maart 2023, 14:01

Opnieuw warm in Spanje. Foto: ANP / EPA / Salas

In Spanje is het opnieuw erg warm. Waar het eerder deze maand al boven de 30 graden kwam, staan er de komende dagen wederom tropische temperaturen van 32 graden op het programma in het zuiden van Spanje.

Woensdag en donderdag kan het zomers warm worden in het zuiden van Spanje. In onder meer Sevilla en Cordoba worden temperaturen van 29 graden verwacht. In het zuidoosten stijgt het kwik de komende dagen zelfs nog meer. Donderdag en vrijdag stijgt het kwik in Murcia naar 32-33 graden. Zondag werd het in Murcia al 31,9 graden en in Alicante 30,8 graden. Vanaf zaterdag wordt het geleidelijk weer minder warm in Spanje en daalt de temperatuur van noord naar zuid naar 20 tot 26 graden.

Op 13 maart was het in Murcia en in de Spaanse regio Valencia met 30 graden en meer ook al zeer warm. In de stad Xátiva werd het toen zelfs 33,1 graden en dat was voor Spanje de hoogste temperatuur sinds 2002 (36,3 graden).

Deze week woedde de eerste flinke bosbrand van het jaar al in de buurt van de stad Valencia, waarbij zo'n 4000 hectare grond in vlammen opging. Vanwege de extreem hoge temperaturen zo vroeg in het seizoen wordt er in Spanje gevreesd voor de zomer.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black