Weeronline
Weeronline
  Weekverwachting koud

  Weekverwachting: vooral eerste dagen nog koud

  Aangemaakt: 29 mrt 2020, 19:20 uur

  Het eerste deel van komende week verloopt flink koud met maxima rond 8 graden en vorst in de nachten. Bovendien is op maandag kans op winterse buien. Eind van de week klimmen de maxima naar 9-11 graden en komend weekend wordt het nog wat warmer. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon. De kans op regen is meestal klein.

  De eerste drie nachten van deze week verlopen koud. In het hele land komt het tot vorst en vooral in het zuiden en oosten van het land kan het lokaal matig vriezen met minima van -5 tot -6 graden.

  Lees ook het weerbericht Nederland.

  Op maandag trekt een aantal winterse buien van noord naar zuid over het land. Vooral in het noorden en oosten kan het lokaal even glad worden. Tijdens zonnig momenten stijgt de temperatuur naar een graad of 8.

  Weekverwachting koud

  Foto: Jannes Wiersema

  Vaak droog, maar een enkele bui mogelijk

  Dinsdag is het zonnig en wordt het 7 graden in het noorden tot 9 in het zuiden van het land. Er waait een matige noordoostenwind. De dagen daarna is het iets warmer met maxima van 9-11 graden. Het is wisselend bewolkt met regelmatig zon. Op woensdag kan in Noord-Nederland een buitje voorkomen, vrijdag kan op meer plaatsen een enkele bui ontstaan.

  Komend weekend warmer

  In het weekend loopt de temperatuur nog iets verder op. Zaterdag wordt het circa 12 graden, zondag kan in Zuid-Nederland het kwik oplopen tot 15 graden. Het weerbeeld is dan wisselend bewolkt en overwegend droog.

  Check ook onze verwachting voor de hele maand april.

  Hoofdfoto: Johnny Willemsen

  Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

  Door: Johnny Willemsen