Weekverwachting: kleine winterse speldenprikjes

30 november 2020, 13:29

Weekverwachting
3d991ec7-ab-donker-zonsopkomst-1280x600
3d991ec7-ab-donker-zonsopkomst-1280x600
3d991ec7-ab-donker-zonsopkomst-1280x600

De week start met de koudste nacht van dit najaar. Maandag blijft het aanvankelijk vrij koud en wordt de maximumtemperatuur pas in de avond bereikt. Dinsdag wordt het 8-10 graden, maar later in de week wordt het weer een aantal graden kouder. Eind van de week is zelfs een kleine kans op wat winterse neerslag.

Echt winterweer wordt het voorlopig niet, maar er zijn deze week wel een paar kleine winterse speldenprikjes. Zo start maandag op uitgebreide schaal met lichte vorst en een flink deel van de dag verloopt waterkoud. Het is grijs en nevelig met soms wat motregen en de temperatuur ligt landinwaarts aan het begin van de middag nog tussen 1 en 4 graden. Pas later in de middag en avond wordt het vanuit het westen warmer. Dit gaat gepaard met regen.

Aan het einde van de week en vooral komend weekend kan het in de nachten weer lokaal tot lichte vorst komen. Vrijdag en zaterdag wordt het overdag slechts 4-5 graden en is sprake van enkele buien. Vaak zal de neerslag gewoon in de vorm van regen vallen, maar een keer kletsnatte sneeuw behoort zeker tot de mogelijkheden.

De laatste ontwikkelingen in de weersverwachting check je het beste in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

3a24a21d-ab-donker-ams-1280x600
3a24a21d-ab-donker-ams-1280x600

Dinsdag warmste dag, middag met zon

Tijdens het midden van de week zijn de vorstkansen klein en is het overdag 6-9 graden. Dit zijn hele normale maxima voor begin december. De warmste dag van de week is dinsdag 1 december. Aan zee wordt het circa 10 graden. In het binnenland komt de middagtemperatuur uit op 8-9 graden.

Dinsdagochtend komt een aantal buien voor. Dinsdagmiddag wordt het droger en is er ruimte voor de zon. Woensdag wordt een droge dag. Donderdag is kans op wat regen, maar de hoeveelheden zijn niet groot.

Foto’s: Ab Donker

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven