Winterstorm teistert verkeer in zuiden Californië

22 november 2020, 19:44

Buitenland

Een stevige winterstorm heeft het verkeer op een drukke snelweg in de Amerikaanse staat Californië lamgelegd. De sneeuw komt ongunstig nu veel Amerikanen bij familie op bezoek gaan vanwege Thanksgiving. In delen van Wyoming en South-Dakota geldt een blizzardwaarschuwing en is reizen tijdelijk onmogelijk.

Auto’s strandden in de sneeuwstorm op de Interstate 5, die in beide richtingen werd afgesloten. De snelweg, een belangrijke verkeersader die Zuid-Californië met de rest van de staat verbindt, ging later weer open, terwijl er nog meer sneeuw en regen werd voorspeld. Het ging ook om behoorlijke hoeveelheden. In het zuiden van de staat viel in Long Beach 56 mm regen en het is voor het eerst sinds februari dat daar meer dan 50 mm viel. Na wat neerslag op de 28e en de 21e na was het sinds begin juni droog.

Eerder deze week kwamen op dezelfde snelweg al tientallen voertuigen vast te zitten na een zogenoemde sneeuwbom, veroorzaakt door een snelle daling van atmosferische druk in bergachtige gebied in de Pacific Northwest.

Winterstorm niet alleen in Californië

Het Midden-Westen van het land werd zoals verwacht ook getroffen door storm en sneeuw. Reizigers op de luchthavens van Minneapolis en Chicago kregen te maken met tientallen vertraagde en geschrapte vluchten. In het weekend hebben het noordoosten van Wyoming en het westen van Zuid-Dakota te maken met een sterke wind en sneeuwval. In deze gebieden geldt tot en met zondagochtend een waarschuwing voor een blizzard. Er kan in totaal 20-30 cm sneeuw vallen en in de heuvels kan lokaal 50 cm vallen. De autoriteiten verwachten dat reizen tijdelijk onmogelijk wordt.

Foto: EPA

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven