Weekverwachting: flink wat wind

29 januari 2023, 19:15

Paraplu's zijn begin deze week niet bestand tegen de krachtige wind. Foto: Adobe Stock / alexhitrov

Het is komende week vrij zacht voor de tijd van het jaar en regelmatig overheerst de bewolking. Of en wanneer de zon deze week ook gaat schijnen vertellen wij jou in deze weekverwachting.

Onstuimig begin van de week

Maandag starten we de dag vrij onstuimig door de aanwezigheid van een stevige noordwestenwind. Boven land is die veelal matig tot krachtig, 4-6 Bft. Aan zee en op de Waddeneilanden staat een krachtige tot kort een stormachtige wind, 6-8 Bft. In de loop van de ochtend trekken vanuit het noorden enkele buien over het land. De meeste buien zijn weggelegd voor het noorden en oosten. Vooral in het noordoosten kunnen de buien stevig uitpakken met kans op hagel en zware windstoten tot ruim 80 km/uur. Tijdens zonnige momenten ligt het kwik rond een graad of 8. In de loop van de middag neemt de wind geleidelijk in kracht af.

De details voor het weer lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Dinsdag een enkele bui

Dinsdag valt vooral in de eerste helft van de dag een enkele bui, maar van grote hoeveelheden is zeker geen sprake. In de loop van de dag is wat vaker de zon te zien bij een graad of 8 en daarmee is het meteen prima weer voor bijvoorbeeld een wandeling in de natuur.

Opnieuw een stevige wind

Woensdag staat er een matige tot op de Waddeneilanden harde westenwind, 4-7 Bft. Ook op donderdag is de wind nog nadrukkelijk aanwezig, maar in de loop van de dag neemt die wel wat in kracht af. Woensdag lijkt de natste dag van de week te worden met verspreid over het land enkele buien. Op donderdag zijn het geen buien maar perioden met lichte regen die voor wat gespetter kunnen zorgen. Op beide dagen is vooral in de kustprovincies de kans op zonuren het grootst.

Vaak bewolkt maar wel minder wind

Vrijdag en komend weekend is kans op hardnekkige bewolking, maar tot neerslag komt het niet of nauwelijks. De wind neemt flink in kracht af en de temperatuur stijgt dagelijks naar een graad of 7. In de nachten blijft het kwik enkele graden boven nul. Alleen als het tot opklaringen komt kan het landinwaarts licht vriezen

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black