Woensdag minder treinen vanwege sneeuw

29 januari 2019, 17:30

Weer en verkeer
NS-sneeuw-aangepaste-dienstregeling-1280x600
NS-sneeuw-aangepaste-dienstregeling-1280x600
NS-sneeuw-aangepaste-dienstregeling-1280x600

Vanwege de verwachte sneeuwval rijden woensdag minder treinen dan op een gewone werkdag. De Nederlandse Spoorwegen en ProRail hebben dat dinsdag laten weten. Op veel plekken rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. 80 procent van de treinen blijft rijden en waar mogelijk worden treinen verlengd.

,,NS en ProRail nemen het zekere voor het onzekere en passen de dienstregeling aan. Door de dienstregeling aan te passen ontstaat er meer ruimte om eventuele problemen op het spoor snel op te lossen”, aldus de bedrijven. ,,Voor NS en ProRail is het belangrijk dat reizigers zo veilig en betrouwbaar mogelijk kunnen reizen met de trein, ook als het slecht weer is.”

Problemen oplossen

Ondanks de aangepaste dienstregeling, kan het winterse weer volgens de NS tot hinder en langere reistijden leiden voor treinreizigers. Reizigers krijgen het advies om voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

ProRail houdt extra sneeuw- en storingsploegen en hulplocomotieven achter de hand om eventuele problemen snel op de lossen. NS zet extra medewerkers in op stations en in de treinen om reizigers te helpen.

Vorige week dinsdag reden er ook minder treinen vanwege de sneeuw.

Meeste sneeuw in het zuiden

Wie woensdag op reis gaat moet rekening houden met sneeuwval. Een neerslaggebied breidt zich vanaf morgenochtend langzaam over het land uit. In het zuiden valt de meeste sneeuw en kan een sneeuwdek van 2 tot lokaal 5 cm ontstaan.

Foto: ANP, Remko de Waal

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven